Wikiforrás:Kocsmafal

A Wikiforrásból
(Wikiforrás:Társalgó szócikkből átirányítva)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Archive

Archívum (?)


Ez a Kocsmafal a virtuális Wikiforrás központja, ahova bárki felvésheti a Wikiforrással kapcsolatos kérdését, amire remélhetőleg valami helyi ember válaszolni is fog, ha tud. A konkrét cikkekkel kapcsolatban a cikk vitalapján is kérdezhetsz.

Ez a lap kérdésekre és válaszokra való; játszani, falfirkálni a Homokozóban lehet. Ha az adminisztrátorokhoz van kérdésed, használhatod az Adminisztrátorok üzenőfalát.


Javaslat az új rendezési kulcs alkalmazására[szerkesztés]

Függőben Függőben 2033-ig. Alfa-ketosav (vita) 2021. augusztus 16., 15:48 (CEST)[]

A magyar Wikipédián már évek óta alkalmazzuk azt a megoldást, ami a cs, gy, ly, ny, ty és zs digráfokat, a dzs trigráfot (ugyanis a magyar ábécében ezek szerepelnek) és az ö/ő, ü/ű betűket anélkül tudja kezelni, hogy rendre úgy kellett volna írni, hogy c~s, g~y (a gyakorlatban: gz~), l~y (lz~), n~y (nz~), t~y (tx~), z~s, dz~s, o~ és u~,[1] továbbá nem az egyes karakterek szerint rendezi sorba a címeket, hanem a magyar ábécé szerint. A kérdésem itt is ugyanaz, mint a Wikidézetben feltett, hogy használjuk-e itt is a Wikipédián jól bevált megoldást. Alfa-ketosav (vita) 2021. július 8., 07:21 (CEST)[]

A válaszom is ugyanaz, mint a Wikidézetben: Persze, lehetne, az egyetlen probléma, hogy a Wikiforrásban pillanatnyilag szükségesek ezek a tildék (mint ahogy a Wikipédia összes többi magyar társprojektjében is). Csak egy konfigurációváltoztatás kérdése, hogy ne kelljenek, viszont a konfigurációt a fejlesztők csak akkor módosítják, ha arra közösségi konszenzus van. A közösségi konszenzushoz viszont kéne közösség, és éppen ez hiányzik a magyar Wikiforrásból is… Persze lehet próbálkozni, hogy hány szerkesztőt hajlandók a fejlesztők közösségi konszenzusnak tekinteni, én mindenesetre Symbol support vote.svg támogatom a magyar nyelvet ismerő rendezési kulcsok bevezetését. – Tacsipacsi (vita) 2021. július 9., 14:49 (CEST)[]
  1. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy miközben odaát javítottam a rendezési kulcsokat, én is láttam mindenféléket, sima (azaz a végén s nélküli) c~ kombinációval jelölt cs-től a d~z~s-en és a fordított jelöléseken át egészen a hullámvonallal jelölt a, e, i betűkig, pedig azoknak még csak nincs is megfelelőjük.

Symbol opinion vote.svg megjegyzés Azért tettem fel a kérdésemet, mert Szerkesztő:FBobeBot pl. Ady Endre verseinek a címében felemás megoldást használt: a cs közé nem tett tildét, de az ö-t és az ü-t (a Wikipédiában már elavult, de itt még nem elavult módon) o~, ill. u~ jelölésekkel jelölte. Előbbiek miatt a Cs-vel kezdődő verscímek (pl. Ady Endre versei esetén is) a C-vel kezdődők közé keveredtek, és minden Cs-vel kezdődő verscím az egyetlen Cz-vel kezdődő elé került, nem pedig mögé. Alfa-ketosav (vita) 2021. július 11., 17:26 (CEST)[]

The 2022 Community Wishlist Survey will happen in January[szerkesztés]

Függőben Függőben 2022 januárjában fog megtörténni. Alfa-ketosav (vita) 2021. szeptember 24., 18:15 (CEST)[]

SGrabarczuk (WMF) (talk) 2021. szeptember 7., 02:23 (CEST)[]

Server switch[szerkesztés]

SGrabarczuk (WMF) (vitalap) 2021. szeptember 11., 02:46 (CEST)[]

Talk to the Community Tech[szerkesztés]

Sablon:Dir

Read this message in another languageSegíts lefordítani a saját nyelvedre

Hello!

As we have recently announced, we, the team working on the Community Wishlist Survey, would like to invite you to an online meeting with us. It will take place on September 15th, 23:00 UTC on Zoom, and will last an hour. Click here to join.

Agenda

Format

The meeting will not be recorded or streamed. Notes without attribution will be taken and published on Meta-Wiki. The presentation (first three points in the agenda) will be given in English.

We can answer questions asked in English, French, Polish, and Spanish. If you would like to ask questions in advance, add them on the Community Wishlist Survey talk page or send to sgrabarczuk@wikimedia.org.

Natalia Rodriguez (the Community Tech manager) will be hosting this meeting.

Invitation link

See you! SGrabarczuk (WMF) (vitalap) 2021. szeptember 11., 05:04 (CEST)[]