Szerkesztővita:Nemo~huwikisource

A Wikiforrásból
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Üdv a Magyar Wikiforrásban! Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket. A wiki-szövegek formai lehetőségeiről itt olvashatsz. A szerkesztést a Homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne amire nem találsz választ, akkor a Társalgóban érdeklődhetsz. Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon. A vitalapokon így irhatod alá hozzászólásaidat: ~~~~. Sok sikert és jó szerkesztést! FBöbe 2006. június 28., 14:11 (UTC)

Bábelsablon[szerkesztés]

Próbáld meg így:

{{babel-start}}
|-
|{{User hu}}
|-
|{{User en-0}}
|-
{{Babel-end}}

Csak másold le innét.

Ha más nyelvre is szükséged van, lemásolhatod a Wikipédiából vagy szólj és csinálok neked.

--FBöbe 2006. június 28., 14:21 (UTC)

Segítség és irányelvek[szerkesztés]

Egyelőre elég kevés van megírva, de kb. már sejtem hogy milyen irányelvek kellenének. A piros linkek még nemlétező lapokat jelölnek. Ha segítségre van szükséged, nézd meg a Wikipédiában vagy kérdezd meg tőlem. Elég sok irányelv megegyezik az ottaniakkal, értelemszerűen alkalmazandó.

Szoktam figyelni, hogy mit csinálnak mások, és majd rád szólok ha valamit elrontasz. Egyébként kinevezett moderátorok nincsenek, aki valamit rosszul csinál, annak bárki szólhat. Adminisztrátorok vannak, akaiknél egyes korlátok tágabbak, de a kapott jogaikat csak közösségi szavazás után használhatják és egyértelmű esetekben. Ha részletesen érdekel, nézd meg a Segítség:Adminisztrátorok lapot. Szia: FBöbe 2006. június 28., 19:02 (UTC)

Hát, izé. Azért egy-az-egyben nem vehetők át általában. A legtöbb mostani irányelv is a többi projektből lett átvéve. Az a baj, hogy olyanok is át lettek másolva, amik egyáltalán nem alkalmazhatók itt (erre példát nem tudok, ha szeretnéd kereshetek) KeFe másolgatta ide az irányelvek meg segítségek nagy részét, sokat dolgozott vele, de (számomra) kicsit kaotikus lett, amit csinált. Azokat az irányelveket írogatom meg, amik nincsenek más projektben, és azokat javítgatom, amiket nagyon meg kell változtatni, szerintem ez sürgősebb, mint a másolás. Ha olyan irányelvet vagy segítséglapot találsz más wikiben, amit érdemes lenne átvenni, akkor átmásolhatod, nézd meg a Wikiforrás:Elnevezési szokások lapon, hogy hogy nevezd el. FBöbe 2006. június 29., 06:25 (UTC)

Láttam hogy mit változtattál, néztem a Speciális:Recentchanges lapon, erre van egy link baloldalt. Szerintem jól változtattál a sablonokon.

Át lehet másolni azokat az irányelveket, amikre a Wikiforrás:Irányelvek lapon van link, kivéve a Wikiforrás:Irányelvek/Formai irányelvek, a Wikiforrás:Elnevezési szokások, a Wikiforrás:Irányelvek/Wikikönyv változat lapokat, és talán a Wikiforrás:Irányelvek/Semleges nézőpont lapot is, de ezt mindenképp át kell dolgozni. A Segítség:Tartalom lapról nem kell a Wikiforrás:Segítség/A könyved első lapja (ez egy irányelvlap, és ott meg is van), Wikiforrás:Segítség/Tervezés, és a Wikiforrás:Segítség/Kategóriák átdolgozandó, ehhez célszerű a b:Segítség/Kategóriák lapot alapul venni. Ha másolsz, akkor írd be az összefoglalóba, hogy áthozva a Wikipédiából vagy ilyesmi. Amire itt írtam, hogy nem kell, azokat a linkeket ki lehet törölni a Segítség:Tartalom és Wikiforrás:Irányelvek lapokról.

Jó lenne valami olyan portált csinálni az útmutatóknak, irányelveknek és segítségnek, mint a w:Segítség:Tartalom lap.

A Wikipédiában a lapok nevei általában megegyeznek az itteniekel, kivéve hogy mi elhagyjuk a Hogyan használd a(z) szöveget, a többit lásd az Wikiforrás:Elnevezési szokásokban.

FBöbe 2006. június 29., 08:08 (UTC)

pici képek[szerkesztés]

Általában fölösleges pici képeket felküldeni, mert egyszerűen átméretezhető bármelyik:

Kép a Commonsból

Mielőtt felküldesz valamit, nézd meg, hogy nincs-e már a Commonsban. A wikipédás képhasználati irányelvek itt is érvényesek, most nem fogok ezzel foglalkozni, de néhány hét múlva a licenc nélküli képek törlésre kerülnek.

Szia: FBöbe 2006. június 29., 08:23 (UTC)

Szerintem fölösleges a Wikiforrás:A Wikiforrásról lapon bármiféle sablonról is beszélni. Annak a sablonnak, amit oda beírtál, inkább a Wikiforrás:Segítség/Sablonlista lapon kívül esetleg a Wikiforrás:Irányelvek/Első lapod lapon kéne írni róla. FBöbe 2006. június 29., 11:06 (UTC)

Új üzenet[szerkesztés]

Válaszoltam a vitalapomon. FBöbe 2006. június 29., 11:21 (UTC)

Segítség és Irányelvek portál[szerkesztés]

Megcsináltam a csoportosítást: User:FBöbe/irányelvkezdőlap User:FBöbe/segítségkezdőlap

Van még pár besorolatlan, de még mindig jobb, mint ha az összes egy kupacban, ömlesztve van. Minél kevesebb van a besorolatlaok között, annál jobb (ezt a szakaszt majd lehet az Egyéb). Szerintem próbáljuk kézikönyv-szerűre kialakítani, hogy könnyen lehessen benne valamit megkeresni. FBöbe 2006. június 29., 16:38 (UTC)

Műhelyek lapnevei[szerkesztés]

A műhelyek lapjainak neve: [[Wikiforrás:Műhely/Műhelynév]]. Erre a Wikiforrás:Műhely lapról egyszerűen [[/Műhelynév]] formában hivatkozhatsz. Lásd még a Segítség:Allapok lapot.

A műhelyek neveiben szerintem kerülendő a műhely szó, de ez egyelőre nem olyan fontos. FBöbe 2006. július 13., 15:50 (CEST)Válasz[válasz]

Vers sablon a userlapodon[szerkesztés]

Az a probléma, hogy most a felhasználói lapod benne van a Versek és a Rudyard Kipling kategóriában a Vers sablon miatt. Ezekben a kategóriákban cikkek vannak, és nem jó, ha userlapok is kerülnek bele. (Általában nem javasolt, hopgy egy kategóriában cikkek és más névtér lapjai legyenek.)

Megoldásnak a következőt javaslom (Szívesen megcsinálom én, ha kéred):

  1. A userlapodon a vers-sablon elejére, a {{ után szúrd be: subst: .
  2. Mentsd le a lapot, a sablon szövege beszúródik a lapra a sablon helyére.
  3. Nyisd meg újra szerkesztésre, és töröld ki a felesleges kategóriákat, majd mentsd el.

A speciális sablonhasználati módokról lásd a Segítség:Sablonok lapot.

üdv: FBöbe 2006. július 14., 16:40 (CEST)Válasz[válasz]

Kösz. FBöbe 2006. július 14., 21:39 (CEST)Válasz[válasz]

Wikiforrás névtér[szerkesztés]

Szia! Látom, sok Wikiforrás névterű lapot hozol létre ([1], [2]) olyan többszörös keretekkel és színes háterekkel, melyek zavaró voltában KeFe szerkesztőn kívül szinte minden jelenlegi szerkesztő egyetért (a Wikikönyvekben volt erről megbeszélés, mivel ott is szerkesztesz, nyilván ismered). Kérlek ezért, ezt a szokást hanyagold a jövőben, az eddigi háttereket pedig távolítsd el, mert a Wikikönyvekben is óriási pluszmunkát jelent ezek kiiktatása a többi szerkesztőnek. Az is nagyon zavaró, hogy ezeken a lapokon letiltod a tartalomjegyzék, illetve a szakaszonkénti szerkeszthetőség megjelenítését (nem ártana, ha ezeket a többszörös színes kereteket a Wikikönyvekben is segítene valaki eltávolítani).

Köszönettel: Gubb 2006. július 15., 07:51 (CEST)Válasz[válasz]

Csináltam egy szavazási javaslatot arról, hogy legyenek-e hátterek és keretek, szólj hozzá, itt találod: Wikiforrás:Szavazás/Javaslatok. Azt gondolom, egyértelműen a hátterek és keretek törlése lesz megszavazva, de egy végigfutott szavazás egyértelműsíti a helyzetet. FBöbe 2006. július 16., 00:24 (CEST)Válasz[válasz]

Formázó sablonok az irányelv és segítség lapokon[szerkesztés]

[3] Szia! Nem érzem teljesen korrekt eljárásnak a formázósablonok leszedegetését a szavazás vége előtt. (Azt sem éreztem korrektnek, hogy KeFe csak úgy odarakta, de akkor nem volt életben szavazási javaslat róla, meg alig nézett be más rajta kívül.) Nem fogom visszaállítani, de jobb lenne megvárni a szavazás végét. Egyébként amit csináltál abban az irányban van, amit én szeretnék, de a cél érdekében felesleges munka. A cél az lenne, hogy a css-t megbabrálva háttérszínt állítsunk be, ne pedig egy valamilyen színű keret legyen fehér háttér előtt. Így semmi esély nincs arra, hogy ez kikapcsolható legyen. FBöbe 2006. július 19., 23:28 (CEST)Válasz[válasz]

Formázósablonok[szerkesztés]

Szia! Miért raktad vissza a világoskék hátteret csináló sablont a Segítség:Bejelentkezés és a Segítség:Felhasználói lap lapokra? Elvileg most neked teljesen kék a háttér, ki sem látszik a háttér a háttérből. (Nálam látszik, mert kikapcsolam a css-emben a kék hátteret, és még mindig zavar.) FBöbe 2006. augusztus 7., 17:29 (CEST)Válasz[válasz]

Bocs. Javítottam, illetve kivettem a kifogásolt háttérszínt. 80.99.141.166 2006. augusztus 8., 07:03 (CEST)Válasz[válasz]

Your account will be renamed[szerkesztés]

2015. március 18., 03:01 (CET)

Átnevezve[szerkesztés]

2015. április 19., 10:51 (CEST)