Szerkesztővita:Mazarin07

A Wikiforrásból
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Üdvözöllek a Wikiforrásban! Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az első lépéseket, hogy megismerkedj a projekttel. A szerkesztéssel a homokozóban kísérletezhetsz. Ha bármi kérdésed van, amire nem találsz választ, az én vitalapomon vagy a Társalgóban érdeklődhetsz.

Kérlek fokozottan ügyelj a felküldött szövegek jogtisztaságára. Azokat a szövegeket, amelyek nem használhatók a GFDL feltételei mellett, törölnünk kell. Valószínűleg jogi problémák vannak a Szabó Dezső: Csuhaj! és Szabó Dezső: Antiszemitizmus lapokkal. Kérlek jelezd a vitalapjaikon (itt és itt), hogy mi velük a helyzet, ellenkező esetben törlésre fognak kerülni. Ha nem szabadon felhasználhatóak, próbálj meg engedélyt kérni a jogtulajdonostól. (Képengedélyhez itt találsz mintalevelet, valami hasonlót kell írni.)

Üdv: FBöbe 2007. március 7., 19:18 (CET)

Linder Béla[szerkesztés]

Szia! Gondolom te hoztad létre a Linder Béla lapot. Írtam a vitalapjára, nézd meg. FBöbe 2007. március 24., 15:23 (CET)

Sumer nyelv[szerkesztés]

Szia! Kérlek nézd meg a ennek a vitalapját. Jó lenne ha elolvasnád ezt is: Wikiforrás:Az első lépések/Új szöveg. Örülök, hogy tevékenykedsz a projektben, de még jobb lenne, ha kevesebbet kéne javítgatni utánad. Még egy feladat: a Linder Béla lap tartalmát a Wikidézetekbe kéne átrakni, valószínűleg a q:Csoóri Sándor lapra. (Te hoztad ide, téged érdekel, hogy meglegyen, ezért téged kérlek, hogy rakd át.) Köszönöm: FBöbe 2007. március 31., 10:05 (CEST)

Törlendők[szerkesztés]

Szia! Kérlek ne küldj fel jogvédett anyagokat, mert úgyis törölni kell őket. Ha egy szöveg szerzője vagy fordítója nem halt meg 70 évnél régebben, akkor engedély kell a használatához. Az sem elég, ha a Wikiforrás számára adnak engedélyt a használatra, mert minden, ami a Wikiforrásban van, a GFDL feltételei mellett használható fel akárhol. Tartsd ezt szem előtt légy szíves.

A másik, hogy ami nem a Wikiforrás, annak nem itt van a helye. Itt a Linder Béla lapra gondolok. Az nem baj, hogy nem tudtad, hogy nem ide való, és nem ide kéne feltenni, de én nem fogom átrakni a Wikidézetekbe, ahova szerintem való, hanem simán törölni fogom. Ha ehhez techikai segítségre van szükséged (nem tudud mi az a Wikidézet, valamiért nem tudsz ott szerkeszteni stb.) akkor szólj, én szívesen segítek.

A harmadik pedig hogy egy szövegnél elvárás az, hogy a szerzője ott legyen (vagy ha ismeretlen, akkor az, lásd Wikiforrás:Törlési irányelvek#nincsszerző. Ellenkező esetben törölhető. Ezt az információt pótolni kéne a Sumer nyelv lapon.

FBöbe 2007. április 3., 18:17 (CEST)

Ennek örülök. A Linder Béla lapot töröltem, mert akkor itt már nincs rá szükség. A Sumer nyelv lapon a versnek nincs címe? Ha van, akkor azon a címen kéne szerepelnie, ha nincs, akkor nem tudom, talán az első sorát kéne címként adni, valahogy így: Aria nambatarraba..., mint a népdaloknál. FBöbe 2007. április 10., 21:49 (CEST)

Alcímek[szerkesztés]

Szia! Az a szokás, hogy az alcímeket a dupla egyenlőségjelessel kezdjük, a szimplát cikklapon nem használjuk, és általában kerülendő más lapokon is. Ezt ki kéne javítani a Trianoni békeszerződés lapon. Szerintem te jobban átlátod a szöveget mint én, de a lap hosszú, ezért kézzel nehéz javítani. Ha nem csinálja meg valaki addig amíg sorra nem kerül, akkor megpróbálom robottal. FBöbe 2007. május 1., 21:48 (CEST)

Szerzői jogok[szerkesztés]

Örülnék, ha nem próbálkoznál jogvédett anyagok felküldésével. Ezt minek küldted fel? Úgyis törölni kell egy hét múlva. Ha a szerző nem halt meg 70 évnél régebben, vagy a szöveg nem régebbi nyilvánvalóan 150 évnél, akkor nem használható, hacsak a szerző engedélyt nem ad szabad felhasználásra (nem csak a Wikiforrásban, hanem bárki számára). Ha továbbra is jogvédett szövegeket küldesz fel, kezdeményezni fogom a kitiltásodat.

Másrészt ha nem formázod, kategorizálod stb. azt, amit felküldesz, legalább jelöld meg a {{forma}} sablonnal. Itt van az erről szóló útmutató: WF:1/Ú FBöbe 2007. június 3., 00:30 (CEST)