Wikiforrás:Engedélykérő szabványlevelek

A Wikiforrásból
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

  • Irányelvek A Wikiforrás irányelvei és útmutatói...
  • Segítség Felhasználók munkáját segítő lapok...
  • Wikiforrás Mi is a Wikiforrás, hogyan működik, egyéb lehetőségek és szabályok...

Ezen a lapon gyüjtjük az engedélyt kérő leveleket, akár képre, könyvre, vagy csupán egy újságcikkre vonatkozik is az. Ha új engedélytkérő levelet írsz, annak másolatát itt helyezd el. Ezzel megkönnyíted a hasonló témában engedélyért folyamodók munkáját. Köszönjük.

Új levél beírásához, kattints ide

Engedélyt kérő levelek[szerkesztés]

Az alábbiakban egy mintalevelet találsz, melyet akár e-mail, vagy levél útján is elküldhetsz a kép tulajdonosának. Másold ki, majd az aktuális képhez igazítva küld el. A tulajdonos válaszát, ha a képet engedélyezi, az engedélyező sor(okat), és a tulajdonos aláírását, tedd fel a kép, vagy a képet tartalmazó lap vitalapjára. Így az bármikor előkereshető marad.

Képhasználati engedély[szerkesztés]

Tisztelt cím!

Ezúton szeretnék Öntől engedélyt kérni arra, hogy egy weblapján szereplő képet felhasználhassak.

A kép címe: http://www.example.hu/pikcsorz/image002.jpg

(Amennyiben nem Ön a kép jogtulajdonosa, de azt valamilyen módon engedéllyel használja, legyen szíves megmondani a képtulajdonos címét, vagy továbbítani neki ezen levelet. Amennyiben Ön a képet engedély nélkül használja, legyen szíves ezt is jelezni, a további levelezést elkerülendő.)

A képet a Wikipédia szabad lexikon (http://hu.wikipedia.org/) weblapjain szeretnénk felhasználni. A lexikont bárki szerkesztheti, és a tartalma garantáltan szabadon felhasználható bárki számára; célunk a pontos, objektív szócikkek létrehozása minden fontosnak tartott témában. A Wikipédia jelenleg az internet legnagyobb közösségi tudásbázisa, több, mint 100 nyelven összesen csaknem 2 000 000 szócikkel.

A képeket illusztrációként használjuk cikkeinkhez. Erre akkor van lehetőségünk, ha Ön mint ezen kép jogtulajdonosa a kép szabad felhasználásához hozzájárul.

A projekt csak törvényesen elérhető, szabad képeket használ. A szabad felhasználás alapja az, hogy a képet a tulajdonosa egy szabad licenc-szerződés keretében engedje publikálni.

Szeretnénk arra megkérni, hogy tegye lehetővé ezen kép szabad licenc alapján való felhasználását. Projektünk erre a "Creative Commons" (http://creativecommons.org/) szervezet licenceit javasolja, melyek közül a "CC-BY-SA-2.5" nevű kifejezetten arra jó, hogy a képeket szabadon fel lehessen használni, de a forrást mindig meg kelljen jelölni. Ennek rövid, illetve hosszú szövege a http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/ linken olvasható.

Amennyiben Ön támogatni szeretné a Wikiforrás kezdeményezését, vagy csupán elfogadhatónak tartja, hogy képét a fentiek alapján publikálni engedje, akkor kérem, hogy ezen levélre válaszoljon, akár csak annyit, hogy:

"Hozzájárulok, hogy az XY kép a "cc-by-sa-2.5" szabad licenc alapján felhasználható legyen."

Ha további kérdései lennének, szívesen állok (vagy állunk, a Wikipédia lapjain) rendelkezésére.

Tisztelettel, X Y Wikipédia szerkesztő


Próbalevél akadémikusoknak, tanároknak[szerkesztés]

NCurse üzenet 2006. május 31., 22:33 (CEST)Válasz[válasz]