Wikiforrás:Kategóriajavaslatok

A Wikiforrásból

A kategóriák lapon elolvashatod, hogy milyen elveket szeretnénk követni a kategóriáknál. Ez nem könnyű, főleg, ha még nem terveztél ilyen hierarchiát. Ez a lap segíteni próbál neked abban, hogy az általad kívánt kategória jól illeszkedjen a Wikikönyvek céljaiba (amik az áttekinthetőség és könnyű használhatóság, legfőképp). Nem kell természetesen semmit sem követned, ami itt (vagy bárhol) olvasható, hiszen a többiek ki tudják javítani a logikátlanul nyitott kategóriákat. Ha ezen a lapon megbeszéled előre, akkor csupán időt spórolsz meg mindenki másnak.

A Hogyan használd a kategóriákat lapon olvasható elveket könnyebb úgy követni, ha előtte az általad tervezett kategóriák struktúráját (vagy csak egy adott kategóriát) itt leírsz, mint javaslatot, és hagysz rá 3 napot, hogy mások azt kommentálják, javaslatokat tegyenek. Így mások fel tudják hívni a figyelmed a problémákra (melyeket a már említett „Hogyan használd a kategóriákat” lapon olvashattál). Ezen a lapon lehet folytatni általánosabb vitákat is a kategóriákkal kapcsolatban.

A javaslatok a javaslat időpontja szerint rendezve kerülnek fel, legfelül a legrégebbi javaslattal.
  1. Kattints az "Új kategóriajavaslat" feliratra,
  2. a megjelenő szerkesztő lap címsorába írd be az új kategóriát,
  3. és a címsor alatt indokold meg...
  4. Javaslatodat, vagy hozzászólásodat a 4 kötőjellel (----) zárd le.
  • Észrevételeidet, javaslatodat a kategória nevére hivatkozva a vitalapon teheted meg...

Archívum[szerkesztés]

A lap régebbi tartalmát az alábbiak tartalmazzák:

Archive

Archívum (?)


Archív 1 

Kategóriajavaslatok[szerkesztés]

Javaslat kategóriák átnevezésére[szerkesztés]

Javaslom átnevezni a Kategória:Szerzők korszakok szerint kategória következő alkategóriáit úgy, hogy a római számok helyett a Wikipédiában is és az itteni Kategória:Világirodalom korszakok szerint kategóriában is használt arab számok legyenek:

  • XVIII. századi szerzők >>> 18. századi szerzők
  • XIX. századi szerzők‎ >>> 19. századi szerzők
  • XX. századi szerzők‎ >>> 20. századi szerzők
  • XXI. századi szerzők‎ >>> 21. századi szerzők

Ha erre a javaslatra egy héten belül nem érkezik válasz, akkor a javaslatot elfogadottnak tekintem. Ha lehetséges, a kategóriákat átnevezem; ha ezt a rendszer nem teszi lehetővé, akkor megkérem rá az adminisztrátorokat. Átnevezés után a kategóriákhoz tartozó szócikkekben a szükséges módosítást megcsinálom.

(A javaslatot a Kocsmafalról ide is átmásolom. Eredetileg azért ott tettem közzé, mert a halódó aktivitás ellenére ott talán inkább észrevehető lesz.)

--Vadaro (vita) 2016. január 27., 12:02 (CET)[válasz]

Megcsináltam. --Vadaro (vita) 2016. február 1., 15:46 (CET)[válasz]