Szerkesztővita:Suto.tamas

A Wikiforrásból
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Üdvözöllek a Wikiforrásban! Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az Első lépéseket, hogy megismerkedj a projekttel. A szerkesztést a Homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, amire nem találsz választ, akkor a Társalgóban érdeklődhetsz. Kérlek különösen ügyelj a felküldött szövegek jogtisztaságára, mert a jogi problémák komolyan árthatnak a projektnek. A hozzászólásaid így írhatod alá: ~~~~. Ez be fogja helyettesíteni a neved és a dátumot. Sok sikert és jó szerkesztést!

Szia! Az általad feltöltött versek a te fordításaid? (Azért kérdezem, mert néha van, hogy valaki nem a saját nevén regiszrál, hanem egy általa ismert és szeretett szerző nevét választja felhasználói névnek.)

Másrészt légy szíves ha képet töltesz fel, akkor jelöld meg a forrását minél pontosabban (honnét van, vagy saját kép, ilyesmik) és a felhasználási feltételeit. Légy szíves ezt utólag is tedd meg ezzel a képpel. Ha ebben (vagy bármiben) segítségre van szükséged, kérdezz bátran.

Üdv: FBöbe 2008. január 12., 08:39 (CET)


Kedves Tamás! Idézem innen – a Wikiforrásból – valahonnan:

A Wikiforrás egy közösség által szerkesztett könyvtár, amely forrásszövegeket gyűjt...

...ami nem biztos, hogy azt jelenti: ez a hely az első (?) publikációidnak legjobb helye. Óvatosan teszem szóvá, de gondolkozz rajta, nem lenne-e helyesebb saját weblapot/blogot üzemeltetned. A Wikiforrás irányelveiben a szerkesztők közössége dönt, tahát én csak kérdezősködöm. De mindentől függetlenül azt tudnod kell, hogy ez egy nyílt project, ami azt jelent: szabadon szerkeszthető. Szóval én – vagy bárki – át is írhatja a verseidet (én nem fogom). Üdv: OsvátA © Palackposta 2008. január 12., 13:39 (CET)

Ha azt szeretnék, hogy vegyem le a verseimet akkor leveszem de nem tudom hol lenne ilyen lehető ségem publikalni. Ha valaki átirná a verseimet én vissza irom az eredetit. mondom ha nem szeretnék, hogy fenn legyek akkor leveszem őket de szerintem a versforditásai hasznosak.

Vita[szerkesztés]

→ → → Itt vita zajlik veled kapcsolatban. Jó lenne ha megnéznéd. Az is, ha reagálnál rá. Üdv: OsvátA © Palackposta 2008. január 12., 18:20 (CET)

Itt vagyok de nem tudok gyakran reagálni hiszen végzős diák vagyok. Mi a vita tárgya?

Hahó![szerkesztés]

Szia!

Légy szíves reagálj valamit, hogy tudjuk, észreveszed, ha üzeneted van. Ezen a linken tudsz itt válaszolni.

Üdv: FBöbe 2008. január 13., 08:27 (CET)

Szia!

A Baudlaire szonettek nem fordítások azokat én írtam

(Aláíratlan hozzászólás, szerzője Suto.tamas (vita • közreműködései) )

Szia!

Köszönöm a válaszodat. Ebben a projektben a tegeződés a szokás, te is nyugodtan tegezz mindenkit, korra való tekintet nélkül. Ha kevés időd van, akkor megpróbálom röviden leírni, hogy mi az ábra. A versfordításaid egyértelműen maradhatnak, és köszönjük őket.

A saját versekkel az a gond, hogy az irányelvek szerint saját szövegek, amiket még nem publikáltak más, jelentős helyen, nem valók ebbe a projektbe (részletesen itt, de nem muszáj végigolvasni). Ezt meg lehet kerülni úgy, hogy nem a cikk névtérbe tesszük őket, hanem a user névtérbe, ami annyit jelent, hogy a lapok neve más lesz (például Felveszem a lírát helyett User:Suto.tamas/Felveszem a lírát) és nem tesszük be őket a cikk névtér beli lapoknak fenntartott kategóriákba. A külső keresők ugyanúgy megtalálják meg ilyesmi, és az illemszabály szerint csak te szerkesztheted az ilyen lapokat. Van egy mennyiségi korlát, de szerintem 30, esetleg 50 lap simán belefér, ha ilyen rövid lapokról van szó.

Egyébként léteznek költőpalánták számára publikálási lehetőséget biztosító honlapok. Nézd meg például ezt vagy ezt.

Néhány dolog, amire szükséged lehet, nem tudom, mennyit ismersz már belőle:

  • Vitalapokon a hozzászólásaid legegyszerűbben négy hullámvonallal írhatod alá, ami mentéskor a neveddé és a dátummá alakul.
  • Ha egy lapot szőröstül-bőrüstül törölni kell, írd rá ezt: {{azonnali| indoklás ~~~~ }}. (Értelemszerűen az indoklást cseréld ki a törlés okára.) Egy admin hamarosan törölni fogja.
  • Ha elrontod egy lap címét, akkor a lap tetjén találsz egy fület az átnevezéshez.

Üdv, és jó szerkesztést: FBöbe 2008. január 13., 16:22 (CET)

Ha a verseimet leszedem maga a blog megmaradhat a Fordításaimmal?

Suto.tamas 2008. január 13., 19:26 (CET)

Nyugi! Ismétlem magam: A versfordításaid egyértelműen maradhatnak, és köszönjük őket. A saját verseidet sem kell törölni, csak az őket tartalmazó lapokat átnevezni. Ha neked úgy megfelel, akkor helyreállítom a verseidet és átnevezem az őket tartalmazó lapokat, úgy, hogy ne ütközzenek az irányelvekbe. FBöbe 2008. január 13., 20:27 (CET)

Verseid lapjainak átnevezése[szerkesztés]

Szia! Mivel sem igennel, sem nemmel nem válaszoltál, úgy tekintettem, hogy megfelel neked a megoldás, amit javasoltam feljebb. A felküldött saját verseid listáját most a User:Suto.tamas lapon találod. Ez így már nem ütközik semmilyen szabályba. Ha bármi kifogásod vagy kérdésed van, kérdezz bátran az én vitalapomon vagy a itt. Üdv: FBöbe 2008. január 21., 19:54 (CET)

Javaslatom[szerkesztés]

user:FBöbe javaslatai is jók lehetnek a verseid közzétételére, de nekem van egy jobb ajánlatom: a fullextra. Itt nem csak elhelyezhetők a fiatal/idősebb költők versei, hanem segítséget, kritikát is kaphatsz/kérhetsz.

Ez a lap az "amatőr" költők társasága is lehetne, de meggyőződhet róla, hogy nem amatőrök. Látogatóként is találsz érdekes olvasmányokat, verseket, kritikákat és kellemes légkört, ami azért nem megvetendő. - Üdv. » KeFe « Nyíl.gif vitalapom 2008. január 22., 09:20 (CET)

Szerzői jogok[szerkesztés]

Szia!

Örülök, hogy továbbra is szerkesztesz, aggódtam, hogy elriasztott a verseid körüli huzavona.

A És a hold, és a csilagok, és a világ vers sajnos jogsértő, mert az eredeti szerző jogvédelme is számít, nem csak a fordítóé. A szerző, Charles Bukowski 1994-ben halt meg, a művei csak a halála után 70 évvel válnak szabadon használhatóvá. Felírtam a lapot a szerzői jogokat sértő lapok listájába, egy adminisztrátor körülbelül 5 nap múlva törölni fogja.

Üdv: FBöbe 2008. január 27., 11:01 (CET)

Semmi gond. FBöbe 2008. január 30., 12:02 (CET)

Kategória:Versek[szerkesztés]

Szia! Elfelejtettem kivenni a verseidet a cikk névtérben levő verseknek fenntartott Kategória:Versek kategóriából, mikor átpakoltam őket, most fogom kivenni őket utólag. (Azért szólok, mert ehhez szerkesztenem kell a userlapjaidat, és általában nem illik más userlapjába beleszerkeszteni.) üdv, és jó szerkesztést: FBöbe 2008. február 2., 11:08 (CET)

Helyesírás[szerkesztés]

Tamás!

Már korábban jeleztem, rossz a helyesírásod! Kérj meg valakit otthon, vagy itt tedd közzé, hogy kéred, hogy aki szívesen kijavítja, azt megengeded az illetőnek.

Biztos akad valaki aki kijavítja a hibák zömét.

Ha nem, akkor a verseidben úgy ahogy van csak magad gyönyörködhetsz, ami kissé narcisztikus, mások, mint én, Napóleon nyugdíjas közkatonájának fognak tartani, akiből szintén nem lett tábornok!

Vagy vidd el innen a verseidet olyan weblapra, ahol olvasóidat nem érdekli mindez.

Igyekeztem egyenesen beszélni!

Öt év múlva se kelljen szégyellned itt elkövetett javítható hibáidat... Zlajos 2008. május 12., 11:42 (CEST)

Átnevezés[szerkesztés]

Szia!

Azért szólok, mert a Wikiforrás:Társalgó lapon nagyjából konszenzus alakult ki, hogy a más jelentős médiumban meg nem jelent műveket nem tartjuk a cikk névtérben, máshová tesszük. Ez alá esnek a te fordításaid is, ezeket (a saját verseidhez hasonlóan) a szerkesztői lapod alá mozgatjuk, és onnét továbbra is elérhetőek maradnak.

Ha kíváncsi vagy a vitára, itt találod: Wikiforrás:Társalgó#Mi való a Wikiforrásba? (ha nem működik, akkor próbáld ezt: [1]), a kapcsolódó irányelveket pedig ezen a két lapon: Wikiforrás:Mi való a Wikiforrásba és Wikiforrás:Fordítások.

Üdv: FBöbe 2008. szeptember 1., 20:03 (CEST)

Még valami: átmásoltam a fordítások listáját a lapodra, ezért szerkesztettem bele a szerkesztői lapodba. FBöbe 2008. szeptember 1., 20:14 (CEST)