Szerkesztővita:ANapSzerelmese~huwikisource

A Wikiforrásból
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Üdv a Magyar Wikiforrásban! A szerkesztéshez a Első lépések oldalon találsz bevezetőt. Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket is. A wiki-szövegek formai lehetőségeiről itt olvashatsz. A szerkesztést a Homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne amire nem találsz választ, akkor a Társalgóban érdeklődhetsz. Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon. A vitalapokon így írhatod alá hozzászólásaidat: ~~~~. Sok sikert és jó szerkesztést! FBöbe 2006. november 7., 21:21 (CET)

Wass Albert[szerkesztés]

Szia!

Van néhány probléma ezzel a lappal.

A legnagyobb és legnehezebben orvosolható probléma, ha a szövegek nem szabadon felhasználhatók, nem lehet őket GFDL vagy más szabad licenc feltételei mellett használni. A Wikiforrás csak olyan szövegeket gyűjt, melyek szabad felhasználása engedélyezett. Erről a Wikiforrás:Copyright lap szólna, ha kész lenne, de mivel a projekt még csak néhány hónapja indult, ez még nincs rendesen leírva. Ha tudsz angolul, olvasd el az angol változatot itt, nagyjából a magyar projektben is ugyanaz érvényes. Ha a szövegek nem használhatók szabadon, sajnos törölnünk kell őket.

A másik, viszonylag könnyen javítható hiba az, hogy a lap nem felel meg a formai követelmnyeknek. Rendszerint egy művet egy lapra teszünk, és a szerzők lapján összegyűjtjük az ő műveit. Wass Albert lapját megcsináltam, itt van: Szerző:Wass Albert. Van rajta néhány link azokra a lapokra, amikre szét kéne osztani a jelenlegi Wass Albert lapot. Ezek a linkek még pirosak, mert nemlétező lapokra mutatnak. A linkekre kattintva létrehozhatod a lapokat. Előtte olvasd el az Wikiforrás:Az első lépések/Új szöveg lapot.

--FBöbe 2006. november 7., 22:12 (CET)

Átmásoltam azt az üzenetet a vita:Wass Albert lapra, mert arról a lapról szól. FBöbe 2006. november 11., 16:22 (CET)

Your account will be renamed[szerkesztés]

2015. március 18., 03:01 (CET)

Átnevezve[szerkesztés]

2015. április 19., 10:51 (CEST)