Wikiforrás-vita:Lapvédelmi irányelvek

A Wikiforrásból
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ezt igencsak át kell írni, mert a Wikiforrásban van olyan állapota egy cikknek, mikor kész, ezért nem feltétlenül káros levédeni bizonyos lapokat. FBöbe 2006. november 2., 23:03 (CET)[válasz]

Átírtam, szerintem most nagyjából jó. Ha bevezetjük a szövegek minőségfigyelését, akkor kell rajta módosítani, és az arra vonatkozó részeket megírni/lefordítani. FBöbe 2006. november 8., 20:29 (CET)[válasz]

Ellentmondás[szerkesztés]

KeFe ellentmondást lát az irányelv két szakasza között. Szerintem így jó, de most nem tudom oda beírni, mert kihajítanak a gép elől. "Ezen kívül a lapok levédésekor az adminisztrátoroknak nem szabad előnyben részesíteniük a lap egyik vagy másik verzióját. Ez alól kivétel, ha az egyik verzió vandalizmus eredménye, ebben az esetben az adminisztrátornak lehetősége van a nem-vandalizált változat levédésére. Továbbá, mikor a védelem egy szerkesztési háború miatt szükséges, az adminisztrátor dönthet úgy, hogy annak a szerkesztőnek a változatát részesíti előnyben, aki jobban betartotta a visszaállításokra vonatkozó szabályokat; vagy levédheti a szerkesztési háború előtti változatot, ha világosan ismert, hogy ez melyik változat."

"* Előnyben részesíthet egy korábbi változatot és visszaállíthat arra a fenti szakaszokban leírt kivételeknek megfelelően ."

FBöbe 2006. december 15., 14:31 (CET)[válasz]

Átírtam, szerintem így már nem ellentmondás. FBöbe 2006. december 16., 16:28 (CET)[válasz]

Technikai megoldás[szerkesztés]

Népszerű szerzőijog-sértés

Olyan lapok, melyeket szerzői jogi problémák miatt már törölni kellett, de – egyébként jóakaratú – szerkesztők újra felküldik őket. Ilyenkor a lapot töröljük, megjelöljük egy sablonnal, és levédjük.

Javaslatom, ami egyszerűbb, és nem kell sablonnal fenntartani a lapokat (és potenciálisan növelve a szócikkszámot), maradhatnak törölve, viszont nem lehet újra létrehozni őket:

  • Kell csinálni egy lapot, ahol fel vannak sorolva ezek a cikkek , {{:Cikk neve}} alakban (a csupa csupa piros link, és kék is, de ez feleslegessé fogja tenni a sablont)
  • Ezek után ezt az oldalt le kell védeni a kaszkádolt védelemmel és kész, a felsorolt cikkeket csak admin hozhatja létre, amíg a lap szerepel a listán
  • A listára felvett új cikkek automatikusan védve lesznek, ha felveszitek őket erre a levédett listára

Üdv--Bdamokos 2007. március 7., 23:27 (CET)[válasz]

Ez jó, mindjárt beírom. FBöbe 2007. március 10., 20:11 (CET)[válasz]