Wikiforrás-vita:Jelentkezés adminisztrátornak

A Wikiforrásból
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Dubaduba[szerkesztés]

Jelentkezését, illetve az admin jog megadását ellenzem, bár a Wikikönyvekben, mint szerkesztő hatalmas munkát, (vallási tárgyú művek), de nem kommunikatív, szerkesztői üzenetekre nem válaszol, admin és bürokrataként a mai napig egyetlen karaktert sem ütött le.

Itt a Wikiforrásban aktív adminok kellenek, aik szerkesztőként is segítséget nyujtanak az utánuk érkezőknek, magyarosítják az angol szöveget a projektben, és legfőképp naponta elvégzik az admini feladatokat is. Bizonyítottnak látom hogy Ő nem ilyen okokból kérte ezt a jogot, ezért nem támogatom. - Üdv. » KeFe « 2006. június 12., 04:20 (UTC)

Egyetértek mindenben. Én sem támogatom. NCurse 2006. június 12., 06:24 (UTC)

Jógi[szerkesztés]

Már a Wikikönyvekben is felmerült, hogy user Jógi azonos Dubadubával és a 896 néven regisztrált felhasználóval,. Vitalapokon hasonló módon nem válaszol. Adminnak pedig olyan szerkesztőket választunk, akit már megismertünk és bízunk bennük. Akik nem csak kommunikálnak a társszerkesztőkkel, látogatókkal, hanem segítik azok munkáját is.

Kilétét előttem homály fedi, viselkedésével nem nyerte el a bizalmamat, ezért szavaztam ellene. - Üdv. » KeFe « 2006. június 13., 02:48 (UTC)

Pontosan hol merült ez fel? Én sem támogatom, de jó lenne pontosan leírni, hogy ez hol, mikor, mi alapján merült fel. FBöbe 2006. június 13., 14:41 (UTC)

Szavazásra jogosultak[szerkesztés]

Ki kéne tűzni valamilyen korlátokat. Nem örülök, hogy egy perccel regisztrálás után valaki minden egyéb szerkesztés nélkül a szavazással kezdi. Szerintem ezt egyszerűen át lehetne venni a Wikipédiából: "A szavazásokon csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók vehetnek részt, akik a szavazás kiírásának napját megelőzően legalább 2 hete regisztráltak és legalább 5 szócikkben jelentősen közreműködtek." Mit szóltok hozzá? FBöbe 2006. június 13., 14:37 (UTC)

Nem át lehetne venni, hanem minden olyan irányelvet, ami mi is hasznosítani tudunk, át KELL venni a Wikipédiából. Szal nyugodtan lehet őket idemásolgatni(ahogy KeFe szorgosan már meg is kezdte) és átírogatni a Wikipédiát Wikiforrásra. Igazából ennyi. Ha majd vki kukacoskodik, akkor megszavaztatjuk, hogy érvényesnek ítéljük a wiki elveit itt is. :) NCurse 2006. június 13., 15:26 (UTC)

Most gondoltam bele... Melyikünk regisztrált legalább 2 hete? Egyik adminunknak sincs 100-nál több szerkesztése. Szavazhat itt bárki is?:) Módosítsuk 50 szerkesztésre és 2 hete és/vagy a projekt első három napjában történt regisztrációra, amíg átküzdjük magunkat a kezdeti időkön. Aztán szerintem lehet opcionális, aki valamelyiket teljesíti, az szavazhat: (2-300 szerkesztés és 2 hét) vagy (100 szerkesztés és 4 hét) vagy (500 szerkesztés és 1 hét). Itt szükség van magas korlátra, mert lehet egyszerűen szabad szövegeket bemásolni és ezzel szerkesztéseket gyűjteni. Grint nem tudom, melyik kategóriába soroljuk, de az ő szavazatai is legyenek érvényesek:) Ebben a szavazásban mindegy, mert úgyis ő állítja be az adminokat, és ha lát minket nagyon tiltakozni, mint most, akkor remélhetőleg utánanéz, hogy mi a helyzet. FBöbe 2006. június 13., 21:13 (UTC)

Válaszoltam a Jelentkezés adminisztrátornak lapon. NCurse 2006. június 14., 07:47 (UTC)

FBöbe - bürokrata[szerkesztés]

Indoklásul álljon itt egy korábban írt üzenetem FBöbe részére, mert ez ma még inkább érvényes:


Üdvözöllek az új magyar wikiprojektben, egyuttal szeretnélek felkérni arra, hogy jelentkezz adminisztrátor-bürokratának. Meggyőződésem, hogy részedre is elfogadható ez a megtisztelő titulus. Az eddig végzett munkád alapján, úgy a Wikipédiában, mint a Wikikönyvekben, a vitáktól mentes, komoly munkavégzésed és az utóbbi projekt beindításában végzett hozzájárulásod is feljogosít erre. Ha javaslatomat elfogadod, kérlek írd fel a jelentkezésedet a Wikiforrás:Jelentkezés adminisztrátornak oldalon. Én az elsők között fogom azt támogatni. - Üdv. » KeFe « Nyíl.gif vitalapom 2007. május 8., 08:47 (CEST)Reply[válasz]

Előre leszögezem, hogy FBöbe élvezi a bizalmamat, amit mondani akarok, az semmiképpen sem az ő személye ellen irányul, inkább elvi kérdés.
Meggondolásra szeretném bocsátani, hogy talán egészségesebb lenne, ha a különböző funkciókat különböző személyek töltenék be. Tehát lehetőség szerint egyazon személy ne legyen egyazon projektben adminisztrátor, checkuser, bürokrata, oversight, steward. Túl sok hatalom az egynek.
Tisztában vagyok vele, hogy a wikiforrás még „személyzeti gondokkal” küzd, és ezt még nem tudnánk megoldani. Kérdésem FBöbéhez: egyetértene-e azzal, ha a megbízása csak egy meghatározott időre vagy inkább talán egy meghatározott szerkesztői létszám eléréséig szólna?


Animated flower.GIFKarmelaposta 2007. május 13., 12:38 (CEST)

Ha a közösség úgy gondolja, hogy ez így jobb, akkor legyen így. (Egyébként még nem vagyok 18, ezért nem lehetek CheckUser.)
Viszont nem értek veled egyet. Az nyilván hasznos, ha sok az admin, checkUser, bürokrata. Több ember jobban ki tud tölteni napi 24 órát, mint kevesebb, és ez sürgős teendő (vandálblokkolás, vagy most éppen bot flag adása kéne, hogy a linkjavítást folytatni tudjam, mert nappal nem akarom a FV-t szemetelni) esetén nem haszontalan. Az állandó vita tárgya, hogy a tisztségek hatalommal járnak, vagy sem. Szerintem ez a hatalom elég kicsi ahhoz, hogy ne legyen gond a halmozódás. (Nem aktuális, de a CheckUser + admin direkt jó párosítás: ha egy CheckUser kideríti, hogy egy név zokni, rögtön blokkolja is.) FBöbe 2007. május 13., 13:41 (CEST)Reply[válasz]
Én azt hiszem, a bürokrata flagot nem-adminnak nem tudják megadni. tehát, ha csak azt kifogásolod, hogy Fböbe egyszerre lenne admin meg bürokrata, és azt szeretnéd, hogy a bürokratáink legyenek nem-adminok, akkor - ha jól tudom - ez a vágyad technikai okok miatt irreális. Gubb 2007. május 14., 23:33 (CEST)Reply[válasz]
A vita másik része itt van: w:Wikipédia:Kocsmafal (javaslatok)#adminisztrátor, checkuser, bürokrata, oversight, steward FBöbe 2007. május 15., 00:08 (CEST)

Karmellának[szerkesztés]

Ha valóban élvezi a bizalmadat, akkor ne csak megjegyzést tegyél, hanem szavazz! A funkciók halmozásáról pedig nem értek egyet veled, mert ez a két funkció még jobb körökben sem lehetne halmozás. A hatalomról pedig meggyőződhetsz, ha jelentkezel adminnak, én támogatni foglak! (nem megjegyzéssel...) - Üdv. » KeFe « Nyíl.gif vitalapom 2007. május 13., 18:11 (CEST)Reply[válasz]

Szavaztam. Animated flower.GIFKarmelaposta 2007. május 15., 10:35 (CEST)Reply[válasz]