Szerkesztővita:Mikra

A Wikiforrásból
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Szia!

Üdvözöllek a Wikiforrásban! Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az első lépéseket.

Sajnos az általad feltöltött és aztán törlésre jelölt lapok tényleg nem felelnek meg a szerzői jogi szabályainknak. Ugyanis ami ide fel van töltve, az mind szabad szöveg, szóval közkincs, GFDL vagy ilyesmi. A más honlapokon található szövegek általában csak akkor felelnek meg ennek, ha ez külön fel van tüntetve, vagy a szerző és a fordító 70 évnél régebben meghalt. Semmiképp ne gondold, hogy azért jelölték törlésre, amit feltöltöttél, mert az értéktelen volna, vagy mert a személyeddel van valami problémánk.

Annyi engedmény van, hogy ami 50 évnél régebbi, de 70 évnél nem, azt fel lehet tölteni ide: http://wikilivres.info/wiki/Main_Page . Ez egy kanadai szerver, és a kanadai szabályok szerint már 50 év után is közkincs valami.

Ha bármi kérdésed van, kérdezz meg bárkit, szerintem mindenki szívesen válaszol, aki tudja. Kérdezhetsz a Társalgóban, nálam (bár akkor lehet, hogy sokat kell várnod a válaszra), vagy Zlajos vitalapján is, ő sokat van itt, és régi szerkesztő, valószínűleg tud válaszolni. Üdv, és jó szerkesztést: FBöbe 2009. december 31., 16:31 (CET)

Szívesen. Azon is gondolkozom, hogy az ilyen még-nem-szabad szerzőknél ha megtartjuk a szerző lapját, akkor ott össze lehet gyűjteni a külső forrásokat, ahol megtalálhatóak a művei. Ez azért jó, mert mikor szabaddá válik, talán kényelmesebb átmásolni, meg addig is megtalálhatja, aki keresi. Főleg külföldi szerzőknél lehet érdekes ez, ahol a fordító jogvédelme jelenti a problémát. Mindjárt megmutatom Szerző:William Shakespeare lapján, hogy mire gondolok.

Neked is BÚÉK! Üdv: FBöbe 2010. január 1., 14:12 (CET)

frissítés: Shakespeare-t megcsináltam, az elején A két veronai nemes a példa a még fel nem tölthető művekre. Ha egy szerzőnek csupa ilyenje van, akkor csupa ilyen bejegyzés van a lapján, ha csak aegy része, akkor egy része. FBöbe 2010. január 1., 15:38 (CET)