Wikiforrás:Írd alá a hozzászólásaidat

A Wikiforrásból

A wikietikett szerint az a helyes, ha a vitalapokon (és az egyéb nem cikkekhez tartozó lapokon, mint amilyenek például a Wikiforrás névtér közösségi lapjai) tett megjegyzéseidet aláírod. Ez a Wikiforrás kommunikáció nagyon fontos része: segít minden résztvevőnek követni a hozzászólásokat, és a dialógus megértését.

Emiatt a Wikiforrásban van egy lehetőség arra, hogy nagyon egyszerűen elhelyezd aláírásodat. Ahhoz, hogy a neved automatikusan a hozzászólásod végére kerüljön egy pontos időbélyeggel együtt mindössze annyit kell tenned, hogy négy darab "tilde" karaktert (ez a "~", a hullámvonal neve) írsz a szöveg végére, így: ~~~~; vagy ha csak a nevedet szeretnéd beilleszteni dátum nélkül, akkor három tilde karaktert: ~~~. Ehhez be kell jelentkezned, hiszen csak ekkor van saját neved. A szerkesztő ablak alatt található "karakterek" utolsó ábrájára kattinva, ~~~~ a szerkesztő ablakba, - a kurzor helyére illeszti be.
Az aláírások teljes eszköztára az alábbi:

Amit beírsz Ami a lapra kerül Ami megtekintéskor látszik
~~~ [[User:grin|grin]] grin
~~~~ [[User:grin|grin]] 2004. október 22., 11:54 (CEST) grin 2004. október 22., 11:54 (CEST)[válasz]
~~~~~ 2004. október 22., 11:54 (CEST) 2004. október 22., 11:54 (CEST)

(Lásd még angolul a m:Help:Automatic conversion of wikitext cikket.)

Ha úgy döntenél, hogy bejelentkezés nélkül veszel részt a Wikiforrás-beszélgetésekben, és nem szeretnéd, hogy az IP-címed látsszék, akkor kézzel írd alá a neved (például --töhötöm ~~~~~ formában).

Ha az aláírásod esetleg nem magyar betűket vagy jeleket tartalmaz, akkor érdemes magyar betűkkel is beleírni azt, mert ha valaki nem tudja kijelezni a speciális jeleket, akkor neki minden ilyen név üres kockákként, vagy szóközökként fog „látszani”.

A bejelentkezett felhasználók tetszés szerint meg tudják változtatni az aláírásuk formáját a Beállításaik között. A "beceneved" rész tartalma egy-az-egyben bekerül a "[[user:<sajátneved>|" és a "]]" közé, bármit is tartalmaz, és így tudsz "színes-szagos" aláírást is készíteni (mint amilyen például grin aláírása a kis ceruzával, ami így néz ki a beálításokban: "grin]] [[user_vita:grin|✎").

Egyedi aláírás készítésekor célszerűbb az Aláírás automatikus hivatkozás nélkül jelölőnégyzetbe kattintva pipát tenni, mert nem mindig működik tökéletesen, és a teljes aláírást beírni: [[User:Grin|grin]] [[user_vita:grin|✎]]

Lásd a vitalapokról szóló cikket azok használatáról.