Vita:A száguldó matematikus

A Wikiforrásból
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Hol járultak hozzá a szerzők? NCurse 2006. június 7., 20:41 (UTC)

Levélben. Gubb 2006. június 8., 06:23 (UTC)

Ezt milyen kategóriába rakjam? FBöbe 2006. június 28., 13:19 (UTC)

Jó lenne, ha idemásolnád a levelet. FBöbe 2006. július 22., 19:30 (CEST)

Megtehetem. Bár megjegyzem, bizonyítani nem sokat bizonyít (aki akar, nyugodtan a vitalapra másolhat egy "fiktív" engedélyező levelet is. De kérem, előtte nyilatkozz arról, hogy ha levéltitoksértési per kerekedne az ügyből, akkor vállalod helyettem a jogi felelősségeket :-)).

A levélváltás a következő:


Levelem[szerkesztés]

Kedves Friderikusz Sándor!

Nem tudom, mennyire engedik a különféle szerzői jogi törvények, hogy az Ön által Erdős Pállal, a „száguldó matematikussal” készült interjú anyagát, szövegét, mely 1988.ban megjelent „Szigorúan nyilvános” c. könyvében található, részben vagy egészben (az Ön belátása szerint) – és a forrás megjelölésével – egy szabadon elérhető webhely (www.wikipedia.hu vagy az egyik, hasonlóan szabadon szerkeszthető internetes honlap) valamely, Erdős Pál életét bemutató lapjára föltegyük?

Mivel nem akarom sem az Ön szerzői jogainak integritását, sem szándékos jogsértést elkövetni, ezért kérem az Ön engedélyét. A beszélgetés anyaga fölöttébb alkalmas lenne Erdős Pál „életközelben” való megismertetésére, a száraz életrajzi és matematikai adatokon túl az Ember személyesebb bemutatására, arra hogy még közelebb hozzuk őt az olvasókhoz, és felhívná a figyelmet arra a sokak által vitatott tényre, hogy a matematikus is éppolyan ember, mint a többiek ( :-) ).


Üdvözlettel és bízva a pozitív válaszban:

Mészáros Árpád

ELTE TTK hallgató, mat. szak.

Levele[szerkesztés]

Kedves Mészáros Árpád!

Hozzájárulok a "Szigorúan nyilvános" című könyvemben Erdős Pál matematikussal készült interjú szövegének Erdős Pál életét bemutató honlapra való feltételéhez.

Üdvözlettel,


Friderikusz Sándor

(Küldve:csütörtök 2004.05.20. 16:33)

Levelem - megint[szerkesztés]

Kedves Friderikusz Sándor!


Hozzájárulását hálásan köszönöm..

Az interjú szövege várhatóan jövő héttől a www.wikisource.hu és/vagy www.wikipédia.hu oldalakon lesz látható, valószínűleg az Erdős Pál címszó egy linkje alatt. E lapok nonprofit alapon működnek, kizárólag az ismeretterjesztést szolgálják.

Magyar Wikipédia Szerkesztői

Mészáros Árpád

Küldve:csütörtök 2004.05.20. 17:47


Válasz nem érkezett, nyilván elegük volt már belőlem, mindenesetre nem tiltakoztak a felhasználás ellen, és engedélyüket vissza a mai napig nem vonták. Gubb 2006. július 22., 23:57 (CEST)

Nem azért kell, mert bizonyít, hanem mert pontosan látható, hogy mire adtak engedélyt. A szabad felhasználásra sajnos nem. FBöbe 2006. július 25., 10:40 (CEST)

Már hogyne adtak volna. Ld. az első levelem szövegét: "és a forrás megjelölésével – egy szabadon elérhető webhely (www.wikipedia.hu vagy az egyik, hasonlóan szabadon szerkeszthető internetes honlap) valamely, Erdős Pál életét bemutató lapjára föltegyük?" - Tájékoztattam őket a szöveg jövendő helyéről, és így lehetőségük volt utánanézni, hogy az milyen jogi feltételek mellett működik. Ugyanezek a feltételek érvényesek itt is. Lehetőségük volt ez ellen kifogást emelni, de nem tették. Pedig egyértelmű volt, hogy hová kerül. Amíg kifogást nem emelnek, az engedélyt érvényesnek tekintem. Gubb 2006. július 25., 22:45 (CEST)
Gubbnak igaza van. Mint oly gyakran. OsvátA 2006. július 25., 22:51 (CEST)
Írtam nekik még egy levelet. Hátha válaszolnak, ha azt mondják, töröljük, persze töröljük (innen is). Remélem, nem mondják, mert az interjú jó. Gubb 2006. július 25., 23:23 (CEST)

Töröltük :-(( Gubb 2008. március 14., 22:08 (CET)