Vita:A Magyar Köztársaság alkotmánya

A Wikiforrásból
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Számos pont üres (pl.: 8. § (3)). Miért üres, ha egyébként létezik olyan pont? Ha jól látom, akkor az itt található szöveg a 1949. évi XX. törvény, mely több helyen is megtalálható (pl: NetJogtár), és azokból is hiányzik. -- András, 2007. augusztus 19., 22:40 (CEST)

Az itt található szöveg nem az 1949-es törvény, hanem a Magyar Köztársaság annak alapján az Országgyűlés által megállapított alktományszövege. Egyes pontok, alpontok pedig azért hiányoznak, mert az Országgyűlés azokat megsemmisítette, de a szerkezetet megtartotta. --Burumbátor privátügyek adminügyek 2007. augusztus 30., 17:58 (CEST)

Az címben az Alkotmányt nagy A-val kell írni[szerkesztés]

Át lett nevezve kisbetűsre, de ez hiba volt. A törvény és a szöveg címe: "A Magyar Köztársaság Alkotmánya", így jelent, jelenik meg a Magyar Közlönyben. A szócikk pedig erről szól, ennek a tartalmát mutatja be. Nem véletlenül, a szövegben is mindenhol így hivatkoznak rá: "az Alkotmány". A Wikiforrás nem Wikipédia, itt nem szócikkek vannak, hanem írások, szövegek. Az oldal címe a szöveg hiteles címe legyen, ne valamilyen átértelmezése. Axelock 2010. július 29., 11:46 (CEST)

Hibajelzés[szerkesztés]

Az oldal naprakészségének megőrzése érdekében tisztelettel jelezni szeretném, hogy a legalul található forráslinkre kattintva a következő hiba üzenet adja a hivatkozott weblap:

Error 404. URL=/alkotmany/alkotm.htm.

The requested URL was not found on this server.

The link on the referring page seems to be wrong or outdated. Please inform the author of that page about the error.

If you entered the URL manually please check your spelling and try again.

If you think this is a server error, please contact the webmaster@parlament.hu.

Köszönjük a jelzést, a hivatkozást javítottuk. --Burumbátor privátvita adminügyek 2008. szeptember 15., 14:46 (CEST)

Ezmiez?[szerkesztés]

Nem kellene a szövegből kiderülnie annak, hogy ez az 1949. évi XX. törvénynek az ÉÉÉÉ.HHH.NN. napján hatályos változata? --84.3.63.251 2009. január 21., 23:21 (CET)

Jó gondolat, tényleg hasznos volna. Mondjuk azért ezt nem módosítják extrém sűrűn, át lehet vezetni a változásokat, de akkor se ártana egy jelzés, hogy észre lehessen venni, ha lemaradunk. FBöbe 2009. január 22., 17:56 (CET)

Frissítés[szerkesztés]

Betettem az 1989. október 23-án kikiáltott új Magyar Köztársaság fennállásának huszadik évfordulóján, 2009. október 23-án közreadott, a naprakész szöveget hiteles formában tartalmazó Magyar Közlöny jubileumi számát.

Továbbgondolva felvetett kérdéseiteket, szeretnék ezekről itt a vitalapon eszmecserét folytatni.

Kérlek, jelezzétek, ki lenne partner. --*feridiák 2010. január 24., 18:00 (CET)