Sablonvita:Félig védett

A Wikiforrásból
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Visszaállítás indoklása[szerkesztés]

KeFe szerkesztő tegnapi szerksztéseit visszaállítottam. Szerintem túl feltűnő volt a jelzés, elég a sima lakat is. Ha villog, az különösen zavaró, az alatta levő tartalom olvasásákor elvonja az olvasó figyelmét. Ha mások nem értenek egyet velem, akkor vissza lehet állítani és vitát nyitni. FBöbe 2007. augusztus 7., 13:43 (CEST)Válasz[válasz]

A lakat nem villog! Azt is kifogásolod? Mert akkor vitatkozhatunk rajta... Talán elég lett volna a villogást megszüntetni, mert a felirat az remélem nem zavar senkit. Ha írsz a lapomra én is megtettem volna. Vagy nem vagyunk már beszélő viszonyba???

Indoka[szerkesztés]

Egyébként valaminek jeleznie kell, hogy ez egy védett (félig védett) lap, mert ha valaki a nem regisztrált szerkesztők közül szerkeszteni próbálja és nem sikerül neki, akkor azt hiheti, hogy a Wikiforrással van valami probléma. - - Üdv. » KeFe « vitalapom 2007. augusztus 7., 17:57 (CEST)Válasz[válasz]

Bocs, akartam neked is írni, hogy mi van, de túl sok mindent csináltam egyszerre, és ezt már elfelejtettem, az én hibám volt.

Monobook skinben az eredeti verzióban is volt lakat a jobb felső sarokban a lap címével egy sorban, és az egérmutatót a lakatra húzva kiírta magáról a lap, hogy ő félig védett. Szerintem elég feltűnő volt, hogy észrevegye, aki szerkeszteni szeretne, főleg miután a szerkesztés fül helyett csak lap forrása fület lát.

Már egyszer szóba került a Wikipédián is mint probléma, hogy az összes jobb felső sarokba rakott képecskét csak monobook skinből lehet látni, de nem oldották meg. (Ha mégis, csak én nem tudok róla, és van valami ami látszik nálad (vagy a lakat, vagy a kiemelt cikkeket jelölő csillag), akkor szólj, mert annak mintájára itt is meg lehet javítani, a {{szövegminőség}} ilyet használ.)

Valószínűleg tudok olyan verziót csinálni, hogy monobookban a kép látszik, kölni kék és egyéb skinekben pedig a felirat vagy bármi más, ezt használjuk addig, amíg meg nem tudjuk javítani a kép lálthatatlanságát az egyéb felületeknél. Addig maradhat a mostani, azt hiszom semmi közös lapon nem használjuk.

--FBöbe 2007. augusztus 7., 23:42 (CEST)Válasz[válasz]

Nincs harag, csak azt hittem már nem vagyunk beszélő viszonyba. A jobboldali képet már tegnap átraktam a bal oldalra, talán így nem okoz gondot. Egyébként nem értem milyen problémáról beszélsz, mert én még nem találkoztam vele.
Én a fenti okok miatt fontosnak tartom, hogy legyen jelezve a nem regisztrált szerkesztők (látogatók) részére, hogy ez a lap részükre nem szerkeszthető. A regisztrált szerkesztőknek pedig joguk arra, hogy bármely lapra azt rátegyék. Biztosan lehetnek más nézetek is, de akkor azt meg kellene vitatni. A Wikikönyvekben már hetek óta be-be néz egy vandál és kiválaszt egy - két cikket amibe marhaságokat ír, vagy csak az adatokat változtatja meg. Ilyenkor jól jöhet ez a félig védett sablon. Valójában nem kívánok beleszólni abba, hogy hogyan alakítjátok a Wikiforrást, de ha értelmesnek látszó ötlettel találkozom, az mellé azért oda állok, még indőnként szavazni is szoktam. Bocs, lemaradt az aláírásom. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2007. augusztus 8., 07:12 (CEST)Válasz[válasz]

Arról a problémáról beszélek, hogy például a Sablon:Kiemelt sablonon és a kiemelt cikkek jobb felső sarkában nem látszik a csillag, ha kölni kék skinből nézed. Legalábbis amikor legutóbb próbáltam, akkor nem látszott.

Jelezni kell, persze, hogy félig védett a lap, de szerintem elég jelzés az, ha a jobb felső sarokban ott van a lakat, és ha arra ráhúzza az egérmutatóját a szerkesztő, akkor szöveg is megjelenik.

Képnek célszerűbb lenne a Wikipédiában is használt kép:padlock.svg képet használni, hogy egyezzen az ábra és aki már ott ismeri, az itt is egyből felismerje, várhatóan lesznek átjáró szerkesztők.

(Magamnak pedig feljegyzem, hogy a sablon majdani útmutatójából ne maradjon ki, hogy ha sablonon használjuk, akkor noiclude kell köré.) FBöbe 2007. augusztus 8., 23:10 (CEST)Válasz[válasz]

Ha én Böbével egyetértek, az vita, vagy nem vita? Mindegy is. A Wikipédia és kistestvérei: nem kifestőkönyv. Úgyértem: nem internetes látványosságokra, feltűnő külcsínre, hanem értékes tartalomra van kitalálva, és a visszafogott, elegáns kinézet ezt szolgálja. Hogy tudja az olvasó: komoly helyen jár. OsvátA Palackposta 2007. augusztus 9., 14:18 (CEST)Válasz[válasz]

Mert kérdeztél, válaszolok[szerkesztés]

Ha Te FBöbével egyetértesz azt nem vita! Mert a lényeges dolgokban mi is egyetértünk. Az viszont már vita tárgya lehet, hogy miért akarod rámerőltetni, hogy "kifestőkönyvnek" használom a WIKIT? Ez csak a te képzeletedben létezik így. Minthogy nem találtam más lakatot, felküldtem egyet a sajátomból, de küldhettem volna színesebbet, "csicsásabbat" Fájl:Zártlakat.jpgis. Éppen az általad leírtak miatt választottam a jelenlegit, mert a szürkeárnyalatokon kívül, csak a wikikben is használt halvány sárga színt tartalmazza. Ha neked ez is csicsázás, akkor....?! Ha gondolod nyugodtan cseréld le rézlakatra, a kulcs nélkülire. Milyik a csicsásabb? Egyébként , azért tesszük be egy sablonba, hogy felhívja a figyelmet valamire - nem? - Üdv. » KeFe « vitalapom 2007. augusztus 9., 17:24 (CEST)Válasz[válasz]